Domácnost Rady, tipy a návody 

Z vlastní kuchyně: recept na nejlepší nakládané okurky bez zavařování

Naučte se, jak nakládat okurky jednoduchým způsobem a připravte si ty nejlepší nakládané okurky, jaké jste kdy měli. Stanou se u vás oblíbenou přílohou k řadě jídel. Dodají šmrnc každému pokrmu, jak vzhledově, tak chuťově.

Není žádným tajemstvím, že mnoho věcí, které si vyrobíte sami, je chutnějších, zdravějších a bohatších na živiny, než v obchodech. Ani okurky nejsou výjimkou.

Zdravotní benefity nakládaných okurek

Možná jste slyšeli o zdravotních výhodách okurek a nakládané šťávy. Nakládané okurky přinášejí výhody octa , koření a okurek v jednom. Pití šťávy z okurek se stalo trendem kvůli nabízeným zvláštnostem souvisejících se svalovými křečemi, úbytkem hmotnosti, cukrovkou, atd.

Nakládaná šťáva je také oblíbená u těch , kteří dodržují ketogenní dietu. Dostane do těla více sodíku ke správě rovnováhy elektrolytů.

Nakládané okurky mohou zvýšit váš příjem antioxidantů . Přírodní antioxidanty obsažené ve všech druzích ovoce a zeleniny pomáhají v boji proti volným radikálům. Volné radikály jsou nestabilní chemikálie, které se přirozeně tvoří v těle a jsou spojeny se srdečními chorobami a rakovinou.

Nejezte uměle zbarvené neatraktivní okurky, máte lepší možnost.

Složení:

  • nakládané okurky – množství dle sklenice
  • 5 větviček čerstvého kopru nebo 1 polévková lžíce sušeného kopru
  • 2-4 stroužky česneku (drcené a mleté)
  • 3 lžíce bílého octa
  • ¾ lžíce kosherové soli
  • filtrovaná voda na doplnění sklenice
  • 20 kuliček černého pepře
  • ¼ lžičky vloček červené papriky

Postup:

Okurky podélně rozřízněte a dejte do sklenice se všemi přísadami mimo vody. Až poté dolijte a naplňte až na vrchol destilovanou nebo filtrovanou vodou a velmi dobře zašroubujte víčko.

Zatřepejte nádobou, aby se promísily všechny příchutě a nechte odstát na pracovní desce po dobu 12 hodin.

Následně znovu protřepejte a otočte dnem vzhůru po dobu dalších 12 hodin, přičemž víčko pevně zašroubujte, aby nedošlo k úniku.

Uleželé okurky po uplynutí 24 hodin, uchovávejte v chladničce a spotřebujte do měsíce pro maximální svěžest.

Zdroj obrázků: unsplash.com

Podobné příspěvky

Komentáře