Silvestrovské pohoštění na poslední chvíli – 1. díl
Nastal den „D“ a my se dnes budeme loučit se starým rokem, abychom mohli přivítat ten nový. Možná jste nechali přípravy na poslední chvíli, a tak vůbec netušíte, co budete mít doma za pohoštění. Buďte v klidu, přinášíme vám pár rychlých tipů, které vás zachrání v každé situaci.
Rychlé a snadné lahůdky
Párky v listovém těstíčku
Naprosto jednoduché, přesto výborné. Listové těsto lze zakoupit v chlazené i stočené podobě, nemusíte se dělat se svým těstem. V případě, že jste měli k dispozici jen mražené, honem s ním někam do tepla, ať můžete večer podávát tuto delikatesu.
Z těsta vykrájejte čtverce. Ty potřete kečupem nebo rajským protlakem např. s česnekem. Koření je na vás, párečky lze vykouzlit i pikantní. Potřené těsto lehce pokapejte olejem a stočte. Párky nechte vyčuhovat, můžete je i elegantně naříznout na „ježky“. Vršek stočených párků v těstě posypte kmínem nebo drceným pepřem, sezamovým nebo lněným semínkem, je to skutečně na vaší chuti.
Vyskládejte do pekáčku vystlaným pečícím papírem a pečte na střední stupeň do zlatova. Hotové párečky potřete rozšlehaným žloutkem. Budou mít nádhernou barvičku.
Z listového těsta se dá doslova čarovat. Někdo dělá i tzv. šneky. Rozdíl je jen ve tvaru a variabilní možnosti náplně. Někdo používá mozzarellu, listový špenát, cherry rajčata, šunku, jiný třeba suchý salám, klobásu, eidam, papriku…
![](https://okdomov.cz/wp-content/uploads/2021/12/hot-dogs-g629143925_1920.jpg)
Uzené prkénko
Máte doma dřevěné prkénko? Pak na něj naservírujte uzeninu. Stačí pokrájet pár suchých salámů typu prosciutto, beraní rohy, olivy, kyselé okurky, křen, hořčici, uzenou krkovičku, chléb a několik druhů sýrů – niva, eidam, uzené nitě, chedar, atd.
Kuřecí kousky zabalené ve slanině
Kuřecí kousky zabalené ve slanině jsou jedním z nejlepších předkrmů vůbec. Základem je umění dobře ochutit kuře, aby bylo šťavnaté. Kousky kuřete obalte ve slanině a dejte zapéct. Můžete přidat i pár zabalených sušených švestek. Když se speče slanina dokřupava, obojí je velmi chutné. Máte záruku, že tohle ze stolu zmizí jako jeden z prvních předkrmů.
Schwarzwaldská šunka je skvělá se svěžím žlutým melounem. Je to chuťovka, která nesmí chybět ani na vašem stole. Další tipy najdete v druhém díle.
Zdroj obrázků: unsplash.com