Nezařazené Rady, tipy a návody 

Silvestrovské pohoštění na poslední chvíli – 1. díl

Nastal den „D“ a my se dnes budeme loučit se starým rokem, abychom mohli přivítat ten nový. Možná jste nechali přípravy na poslední chvíli, a tak vůbec netušíte, co budete mít doma za pohoštění. Buďte v klidu, přinášíme vám pár rychlých tipů, které vás zachrání v každé situaci.

Rychlé a snadné lahůdky

Párky v listovém těstíčku

Naprosto jednoduché, přesto výborné. Listové těsto lze zakoupit v chlazené i stočené podobě, nemusíte se dělat se svým těstem. V případě, že jste měli k dispozici jen mražené, honem s ním někam do tepla, ať můžete večer podávát tuto delikatesu.

Z těsta vykrájejte čtverce. Ty potřete kečupem nebo rajským protlakem např. s česnekem. Koření je na vás, párečky lze vykouzlit i pikantní. Potřené těsto lehce pokapejte olejem a stočte. Párky nechte vyčuhovat, můžete je i elegantně naříznout na „ježky“. Vršek stočených párků v těstě posypte kmínem nebo drceným pepřem, sezamovým nebo lněným semínkem, je to skutečně na vaší chuti.

Vyskládejte do pekáčku vystlaným pečícím papírem a pečte na střední stupeň do zlatova. Hotové párečky potřete rozšlehaným žloutkem. Budou mít nádhernou barvičku.

Z listového těsta se dá doslova čarovat. Někdo dělá i tzv. šneky. Rozdíl je jen ve tvaru a variabilní možnosti náplně. Někdo používá mozzarellu, listový špenát, cherry rajčata, šunku, jiný třeba suchý salám, klobásu, eidam, papriku…

Uzené prkénko

Máte doma dřevěné prkénko? Pak na něj naservírujte uzeninu. Stačí pokrájet pár suchých salámů typu prosciutto, beraní rohy, olivy, kyselé okurky, křen, hořčici, uzenou krkovičku, chléb a několik druhů sýrů – niva, eidam, uzené nitě, chedar, atd.

Kuřecí kousky zabalené ve slanině

Kuřecí kousky zabalené ve slanině jsou jedním z nejlepších předkrmů vůbec. Základem je umění dobře ochutit kuře, aby bylo šťavnaté. Kousky kuřete obalte ve slanině a dejte zapéct. Můžete přidat i pár zabalených sušených švestek. Když se speče slanina dokřupava, obojí je velmi chutné. Máte záruku, že tohle ze stolu zmizí jako jeden z prvních předkrmů.

Schwarzwaldská šunka je skvělá se svěžím žlutým melounem. Je to chuťovka, která nesmí chybět ani na vašem stole. Další tipy najdete v druhém díle.

Zdroj obrázků: unsplash.com

Podobné příspěvky

Komentáře