Exteriér Rady, tipy a návody Zahrada 

Inspirativní nápady na podzimní výzdobu venku – 2. díl

Jak jsme již nastínili v předchozím díle, teplo je pro hosty na naší zahradě velmi důležité. Je to fascinující, ale s teplem ohniště si můžete svojí zahradu užívat celý podzim. Vytvořte perfektní a zábavný prostor k plánování venkovní kuchyně. Večírek bude pokračovat i po západu slunce.

Tento rustikální design je dokonalou rovnováhou mezi praktickým a esteticky řešeným exteriérem. Jediným problémem, který budete mít, je přimět přátele a rodinu, aby odešli dříve. Zákonitě se totiž nebude nikomu chtít.

Specifický pocit dodají textury

Pomocí textury v interiéru vytvoříte ve svém pokoji specifický pocit. Hrubé textury, jako je regenerované dřevo nebo terakota, mají větší „vizuální váhu“. Utvářejí útulné prostředí ideální pro podzimní sezónu.

Inspirace: ratanové židle, dřevěný stůl a lněné polštáře s texturami – dohromady působí hřejivým a útulným dojmem.

Prostor pro zdobení ve stylu Halloweenu

Máte dokonalejší záminku ke zdvojnásobení nápadů na venkovní podzimní výzdobu? Pak bude váš domov vypadat slavnostněji, než kdykoliv předtím. Možná i děsivěji.

Podzimní dekor s věncem na předních dveří

Zdůrazněte eleganci a styl architektonického detailu verandy s moderním pojetím klasických slavnostních předních dveří. Vyměňte tradiční prvky, jako jsou bohaté červené akcenty a klasické zelené listí. Využijte jednoduchost a sílu javoru, měsíčku a čerstvých bylinek – tymián, šalvěj nebo rozmarýn.

Pokud jste však vyznavači tradice, nepohrdnete ani oblíbenými listy eukalyptu, břečťanu a cesmíny. Přírodní ráz podtrne mimo jiné také semena rostlin, šišky a skořicové tyčinky.

Osvětlete chodník a zahradní cestičky

Pryč jsou dny, kdy poslední paprsky večerního slunce signalizovaly rychlý ústup dovnitř, když zahrada sestupovala do tmy. Dnes existuje nespočet zahradních nápadů s inteligentními možnostmi osvětlení.

To nám umožňuje další alternativy, jak osvítit temné prostory a přeměnit je na kouzelnou krajinu plnou barev, paprsků a různých efektů. Zároveň to také poskytuje bezpečný průchod po schodech a zahradními cestičkami.

Vhodné schéma venkovního osvětlení na podzim může zahrnovat cokoliv od dobře umístěných luceren s mihotajícím se světlem svíček, energeticky úsporná sluneční venkovní světla i ten nejmodernější digitální systém ovládaný vaším vlastním mobilním telefonem.

Zdroj obrázků: unsplash.com

Podobné příspěvky

Komentáře