grayscale photo of grilled meat beside knife and forkDomácnost Elektronika Kuchyň 

Zdravá a chutná jídla můžete mít hotová během chvilky a bez námahy

Lidé stále častěji vyhledávají způsoby, jak si usnadnit přípravu jídla a současně zachovat všechny jeho výživné látky. V současnosti, více než kdy dřív, nám záleží na zdravém stravování. Zejména těm nejmladším chceme dopřát co nejvíce vitamínů, minerálů atd. Běžným způsobem úpravy – vařením, pečením a smažením – většina pokrmů o velkou část zdraví výživných látek přichází. Jedním ze způsobů, jak látky v tepelně upraveném programu uchovat, je změna způsobu přípravy.

Vakuovanou potravinu můžete snadno tepelně zpracovat

Sous Vide SV1 je jednoduchý domácí pomocník, který je již v mnoha domácnostech nenahraditelný. Tento „vařič“ umožňuje zpracovávat veškeré potraviny ve vakuu. Takto tepelně upravené jídlo si zachová nejen všechny potřebné živiny, ale také vydatnou chuť. Tato metoda pomalého vaření je vhodná téměř pro všechny druhy potravin.

Jak Sous Vide SV1 funguje?

Jak už název napovídá (Sous-vide znamená francouzsky „pod vakuem“). Vařič je opatřen čtyřmi základními programy, ovšem samotné nastavení úpravy pokrmu je velmi detailní. Každý 0,5 °C, který nastavíte navíc nebo méně může mít vliv na chuť připraveného jídla. Všechny programy jsou popsané, například pro úpravu drůbeže a ostatního masa, ovoce a zeleniny, mořské plody a mnoho dalšího. Sous Vide SV1 je velmi oblíbený u vegetariánů, veganů a vyznavačů zdravého stravování.

Jak jídlo připravit

Bez vakuového sáčku se neobejdete. Připravovaný pokrm vložíte do sáčku a zavakujete. O vše ostatní se již postará Sous Vide SV1, kde nastavíte teplotu a čas. Nastavení so můžete zvolit i své vlastní, pokud vám nevyhovují přednastavené parametry.
Jídlo zůstane šťavnaté, nevysušené a nebude chuťově ani vizuálně mdlé.

Kde Sous Vide SV1 obstarat?

E-shop lekarna.cz má ve své nabídce Sous Vide SV1 s možností dopravy zdarma.

Zdroj obrázků: unsplash.com

Podobné příspěvky