Spotřebiče a pomůcky, které nesmějí chybět v žádné pořádné restauraci
Chystáte se provozovat vlastní restaurační zařízení, případně už nějaký podnik v oblasti gastronomie máte? Pak jistě víte, že nejdůležitější místností takovýchto podniků bývá kuchyň. Bez ní totiž žádná pořádná restaurace nemůže fungovat. Zásadní je nejen výběr zkušeného a hlavně šikovného personálu, ale také pořádného vybavení, bez něhož se kuchaři a jeho pomocníci budou zbytečně namáhat a ztrácet drahocenný čas.
Základní prvky
V kuchyni samozřejmě nesmí chybět základní gastro vybavení. Tím jsou myšleny profesionální sporák, chladnička, mrazák s dostatečnou kapacitou, fritéza atd. Konkrétně při nákupu sporáku je zásadní si definovat, jakou kapacitu má mít, aby poté vaši kuchaři mohli bez problémů připravovat veškeré pokrmy naráz a nemuseli čekat, až se na vařičích utvoří volné místo.
Doplňková výbava (nejen) do kuchyní
V současné době se do restauračních zařízení dá pořídit řada zajímavých doplňkových spotřebičů a pomůcek, které vám a vašim zaměstnancům významně ulehčí práci. Jedná se třeba o výrobníky ledu. S tím souvisí i další praktický prvek – drtiče ledu. Hodí se zejména k přípravě nápojů, takže bezesporu najdou své bohaté uplatnění i v barech. Totéž platí také pro výrobníky chlazených nápojů a ledové tříště, potažmo obecně chladící zařízení.
Do restaurací se pak náramně hodí servírovací vozíky. Hlavně ve velkých provozovnách, kde musejí číšníci k hostům chodit desítky metrů, přispějí servírovací vozíky ke snadnějšímu roznášení pokrmů a nápojů.
Kuchaři a jeho pomocníci jistě ocení drobné spotřebiče, jako jsou kupříkladu krouhače zeleniny. Ušetří desítky minut denně. Jako majitelé díky nim možná nebudete muset zaměstnávat dalšího člověka navíc v přípravné zóně.
Možností, jak vylepšit interiér a vybavení kuchyně, se najde celá řada. Ve větším podniku je možná na místě investovat třeba do moderního konvektomatu, s nímž hravě připravíte desítky druhů pokrmů. Jde sice o drahé zařízení, rozhodně však jeho nákup stojí za úvahu. V konečném důsledku totiž šetří čas a peníze. Různé ekologické boxy a krabičky na jídlo jsou také dobrým nápadem jak doplnit svou profesionální kuchyň.
Zdroj obrázků: unsplash.com